Ormekur til hund og katt

Innvollsorm er vanlig hos både hunder og katter. Vi anbefaler at valper og kattunger ofte behandles med ormekur når de er små, siden de er spesielt utsatt for disse parasittene som lever og snylter i tarmen til kjæledyrene våre.

Hvordan vet jeg om hunden eller

katten har innvollsorm?

Symptomer på innvollsorm infeksjon kan inkludere:

  • Dårlig vekst

  • Diaré eller forstoppelse

  • Kløe rundt analområdet

  • Hoste

  • Oppkast

  • Matt pels

Noen parasitter kan sees med det blotte øye, mens andre krever avføringsprøver som ofte må samles over flere dager for å bli påvist.

De vanligste innvollsparasittene er spolorm og bendelorm. Valper og kattunger kan bli smittet i fosterlivet eller når de dier. Voksne katter kan bli smittet ved å fange og spise fugler og mus, mens voksne hunder sjeldnere blir smittet.

Ormekur til hund

Valper behandles mot spolorm når de er 2, 4, 6, 8, 10 og 12 uker gamle. Moren til valpene behandles samtidig med valpene når de er 4 uker gamle. Unghunden behandles igjen når den er 6 måneder. Etter dette behandles ikke hundene med mindre parasitter påvises.

Ormekur er nødvendig ved utenlandsreise for hunder for å beskytte mot revens dvergbendelorm, en parasitt som kan forårsake alvorlig sykdom hos mennesker. Hver behandling må dokumenteres i hundens pass av en veterinær og oppfylle bestemte krav.

Ormekur til katt

Kattunger eller utekatter behandles mot spolorm innen de er 3 uker gamle og ved avvenning fra morsmelk. Kattunger eller innekatter trenger kun behandling ved avvenning fra morsmelk.

Voksne utekatter som jakter og spiser byttedyr bør behandles 2-4 ganger i året. I slike tilfeller kan preparater som virker mot både spolorm og bendelorm være aktuelle.

Utekatter som ikke jakter, eller som ikke spiser byttet, samt innekatter behandles kun hvis smitte påvises.

Medikamenter til behandling av innvollsorm (ormekur) er reseptbelagte for å forhindre uønsket medisinbruk og resistensutvikling. Det finnes mange forskjellige medikamenter tilgjengelig på markedet.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne den beste behandlingen for ditt kjæledyr!